Πώς να διηγηθείτε τα ταξίδια μας μέσα από εικόνες

 

Ένα  ταξίδι έχει πάντα να μας προσφέρει νέες εμπειρίες, μπορεί να επεκτείνει τους ορίζοντές μας, αλλά και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας.

Ένα ταξίδι μπορεί να μας προκαλέσει και να μας ωθήσει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, τις ικανότητές μας αλλά και τους φόβους μας, ειδικά όταν μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνουμε αθλητικές δραστηριότητες ή εκδρομές γεμάτες περιπέτεια και μαγικές εικόνες.

Κάθε χώρα και κάθε τόπος είναι ιδιαίτερος και μοναδικός, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει σε κάθε ταξίδι είναι η συνολική εικόνα που τη συμπληρώνουν οι άνθρωποι του τόπου αυτού αλλά και τα λιγότερο φανταχτερά μέρη του που όμως έχουν πάντα μία ιδιαίτερη γοητεία.

Οι εμπειρίες ενός ταξιδιού συνήθως μοιράζονται ανάμεσα στις μεγάλες και ξεχωριστές αλλά και στις πιο συνηθισμένες και καθημερινές που είναι όμως εξίσου ισχυρές.

Όταν η εικόνα γίνεται το μέσο που διηγούμαστε μία εμπειρία ή ένα ταξίδι, τότε πρέπει να συμπεριλάβουμε όλες τις ιδιαίτερες στιγμές, έτσι ακριβώς όπως θα τις διηγηθούμε με ενθουσιασμό στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η διαφορετικότητα, η ποικιλομορφία και η κουλτούρα ενός τόπου σίγουρα δεν περιγράφεται μόνο από τα αξιοθέατα και τις όμορφες φωτογραφίες μας μέσα ή έξω από αυτά. Περιγράφεται καλύτερα όταν συμπεριλαμβάνουμε εικόνες ανθρώπων οι οποίοι μπορεί να μας εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας την συμπάθειά μας, άνθρωποι που μπορεί να μας πιάσανε κουβέντα και ας μας ήταν τελείως άγνωστοι, ακόμα και ένα απρόσμενο χαμόγελο από ένα παιδί έχει να πει μια ιστορία για τους ανθρώπους του τόπου αυτού. Πριν τα προσπεράσετε αποθανατίστε τα πρόσωπα αυτά ή ακόμα καλύτερα βγάλτε μία φωτογραφία μαζί τους.

Την ομορφιά της ζωής, της εξερεύνησης και της περιπέτειας, την βιώνουμε μέσα από συναισθήματα, δείξτε τα συναισθήματα αυτά στο φακό, μην διστάσετε να τα αναδείξετε και μέσα από πιο στημένες φωτογραφίες. Αυτό που μετράει είναι το συναίσθημα της στιγμής και το συναίσθημα είναι πάντοτε αυθόρμητο!

Αυτό που μένει πάντοτε από ένα ταξίδι είναι οι εικόνες του τόπου, η γεύση του φαγητού, τα χρώματα και η αίσθηση που μας αφήνει η εμπειρία μιας νέας κουλτούρας.

Σκεφτείτε πως θέλετε να περιγράψετε την ιστορία που θα διηγηθείτε και δημιουργείστε τις ανάλογες εικόνες. Κάθε στιγμή του ταξιδιού σας είναι μία ευκαιρία για μία μοναδική φωτογραφία.